MENU

Ló-szolgálatunk ; Lovas referenciák

Még nincs vége

Legalábbis bízom benne!

Régebbről

Szépalma, fedeles talajcsere

Lassan, türelmesen

Rég volt ez is...

Darabolós: alapanyagtól a felhasználható termékig…

A Míveskert a Tesa Textil adalékanyag gyárában járt

Ez nem (kis)pálya: Hotel Szépalma és Ménesbirtok

Az elmúlt év május–júniusában volt szerencsénk a címben szereplő helyszínen egy újonnan épülő, ún. „gyerekbirodalom” környezetrendezési munkáiban részt venni.

Kelet felé... (Hazafelé...)

2011-2012-ben, a Nemzeti Lovardában végzett lovaspálya átalakítási munkánk egyértelmű hozadéka, hogy immár „külföldön” is dolgozhattunk egy fedeles lovardánál. A helyszín régi, magyarlakta terület, csak valamikor régen valakik itt húzták meg az új határt egy számunkra vesztes háború után, szóval a mai Románia területén, Csanáloson (Urziceni) jártunk Nagykároly (Carei) városhoz közel a díjugrató Jakab Áron és édesapja Jakab Imre lovardájában.

Újdonság Szépalmán

Ritkán adódik olyan, hogy egyszerre, egy megbízáson belül végezhessük a kertépítési és a „ló-szolgálat”-i tevékenységet. Szerencsére ebben volt most részünk a Hotel Szépalmánál.

Ahol a jövő világbajnok (?) lovai gyakorolnak

A jelenlegi négyes-fogathajtó világbajnok nevét nagyon sokan ismerik, gyengébbek kedvéért: Boyd Exell. Azt viszont jóval kevesebben tudják még idehaza is, hogy a világbajnok fogat tulajdonosa magyar, mégpedig Vincze Tamás Úr személyében!