MENU

Ló-szolgálatunk ; Lovas referenciák

Bábolnán jártunk

A Nemzeti Ménesbirtoktól ajánlatkérés érkezett hozzánk, a fedeles talajának megújítására.

Érdekes dolgok...

Megkerestek egy meglévő lovaspálya ügyében, problémakör: nedves időben rendkívül csúszik, néhol besüllyed a homokba a ló lába, néhol viszont nagyon kemény a talaj, a kialakított öntöző nem működik…

"Tükröm", "Tükröm"...

A pályatükör szükséges mélységét a ráépülő szerkezeti vastagság adja meg, a véglegesen kialakuló terepszintektől kell (lefelé) mérnünk ennek síkját. Ez a felület tényleg tükre lesz a munkának!

Három a magyar igazság?

2009-es, sáros képregényemben azt írtam, hogy: ..."kitakarítottuk, megmagasítottuk az övárkot, újra jöhet a természet válasza!"...

Amikor sok a víz...

Egy évvel ezelőtt imádkoztunk az esőért, mert több mint két hónapig szinte egy szem csapadékot nem kapott az ország. Idén viszont!

Schmitz Foam: ütéscsillapító polietilén hab lovaspályákhoz

Új anyag lovaspályák talajának kialakításában: Schmitz Foam - ütéscsillapító polietilén hab! Zárt cellás, keresztkapcsolt polietilén hab kombinációja

Sáros képregény … „no, erre nem számítottam”…!

2009. július elején, Páty térségében a ’szokásos’ nyári zivatarok egyike dúlt. Elmúlik ez is, ahogyan a többi, reméltük… Azonban a természet kibabrált velünk!

Még egyszer a pályaöntözésről

Létezik a tömlős öntözésnek némileg gépesített eljárása, amikor vagy a víznyomás révén, vagy egy motor (szivattyú) segítségével kisebb-nagyobb öntözőkocsi halad végig a pályafelületen.

Lovaspálya öntözőrendszere Szakmai kihívás 3. rész

A hidegebb időszakban egy-egy pályaöntözés hosszabb időre megfelelő nedvességet biztosít, hiszen nincs nagy hő, kevés párolog el (és a bekevert adalék révén), tovább megtartja a vizet a homok.

Fedeles pályák és karámok Szakmai kihívás 2. rész

Utaltam már rá, hogy időközben a fedelesek talajának elkészítését is feladatul kaptuk.