MENU

Ló-szolgálatunk ; Lovas referenciák

Befejező lépések... avagy a Tattersall régi füves pályájának átalakítása 3.

A Nemzeti Lovarda korábbi füves pályájának átalakítási munkáiról, majd az első versenyek tapasztalatairól már készítettem összegzéseket. Most azokról a további fejlesztésekről tennék említést, amelyek révén, hosszú távon is „minőségi” maradhat az új pálya. Sokszor szóba került már, hogy a taposóréteg homokját állandóan „földnedves” állapotban kell tartani.

Start... avagy a Tattersall régi füves pályájának átalakítása 2.

Amikor a Tattersall régi füves pályájának átalakításán dolgoztunk, mindig úgy haladtunk előre, hogy ellenőrző próbáknak vetettük alá a beépítendő anyagokat. Tavaly ősszel érkeztünk el oda, hogy az első réteg homok-textil keveréket ráhordtuk az alépítményre.

Lépésről lépésre, megfontoltan A Tattersall régi füves pályájának átalakítása 1.

2011 nyarán kaptam hívást a Nemzeti Lovarda vezetőjétől lovaspálya ügyében.

Míves Kertépítő Kft. a lovas kiállításokon Kiállítások után…

2009 őszén, Budapesten - eltérő helyszíneken és szervezői gárdával - két lovas tematikájú rendezvény is volt rövid egy hónapon belül.

„…Nem mind arany, ami fénylik…”

Sok lovas kérdezte már tőlem, hogy az általunk használt miért kerül annyiba amennyibe, ez is hulladék-e, és alapvetően mi is a különbség a kettő között?

Nemzetközileg... Máriakálnok, fedeles

A megrendelő képviselője rendszeres versenyrésztvevő volt az elmúlt években Pátyon a Bellandor Lovardában (bértartó helyünk, általunk épített lovas-pályák), személyes kontaktusunk azonban nem volt. 2011 tavaszán, a fedeles versenyt követően keresett meg és beszélgettünk, az általa irányított igen jó nevű díjlovas centrum fedelesének talajával kapcsolatban.

Fogatsport alá, apró döccenőkkel...

Hosszú előkészítés és egyezkedési folyamat eredményeként dolgozhattunk az egyik tehetséges és eredményes (korosztályában Junior Világkupa győzelem 2010. Vecsés) ifjú fogathajtó – Hölle Martin – és csapata bázisán, tavaly késő ősszel, a fedeles pálya talajának kialakításán Újhartyánban.

Majdnem építettünk lovaspályát...

Egyszer volt, hol nem volt, az egyszerű magyarországi kertépítő cég, amelyik a piac beszűkülése miatt, az életben maradásért új irányokat keresett. Ezek egyike lett 2008-óta a minőségi lovas taposórétegek iránti érdeklődés és gyakorlati tapasztalatok megszerzése.

Utólag...

Még 2009 őszén, a Hungexpo területén rendezett lovas kiállításon találkoztam a baranyai térségéből érkezett látogatókkal, akik utólag megrendelőkké váltak. Az első beszélgetés során kiderült, hogy lovarda továbbépítése (fedeles, takarmánytároló, szabadtéri pálya, stb.) előtt állnak, keresgélik a megfelelő anyagokat, építőket...

Kellő alapokkal

Az idei tavasz Hungexpo-s lovas rendezvényén a nagy hagyományokkal rendelkező Pannon Egyetem - Georgikon Kara (lánykori nevén: Keszthelyi Agrártudományi Egyetem) is bemutatkozott kiállítóként. Mégpedig az újraindított „MÉNESGAZDA” képzés apropóján.